Hoe je een beschikbaarheidsblok annuleert

Je wilt misschien een beschikbaarheidsblok annuleren wanneer: 

  • het blok leeg is, zonder reservering of 
  • het blok alleen geannuleerde reserveringen bevat 

Medewerkers hebben de bevoegdheid 'Beschikbaarheid beheren' nodig om beschikbaarheidsblokken te kunnen annuleren. Geannuleerde blokken kunnen helpen met het begrijpen welke groepsreserveringen tot verlies hebben geleid en deze vergelijken met de succesvolle reserveringen, zodat je je toekomstige beslissingen over omzet kunt afstemmen om de verkoop te stimuleren. Je kunt een geannuleerd beschikbaarheidsblok ook herstellen als het zich binnen het venster van bewerkbare geschiedenis bevindt.

Let op:  

  • Links naar boekingsmodules zijn niet zichtbaar voor geannuleerde blokken. 
  • Je kunt geen aanpassingen meer maken aan beschikbaarheid nadat je een blok hebt geannuleerd.


Om een beschikbaarheidsblok te annuleren: 

  1. Klik in Mews Operations  
  • Klik op je Mews Dashboard in het gedeelte Bezetting op Screenshot 2023-03-02 at 16.17.41.pngof 
  • of in het hoofdmenu Screenshot_2.png > Reserveringen > Beschikbaarheidsblokken-rapport. 
  1. Klik op het beschikbaarheidsblok dat je wilt annuleren. 
  2. Als je beschikbaarheidsblok Bevestigd is, 
    • Klik dan op het   icoontje om te annuleren. 

 

  • Of als je beschikbaarheidsblok Aangevraagd of Optioneel is, klik dan op de drop-down aan de rechterkant zoals je hieronder ziet, om de status naar Verander naar geannuleerd aan te passen. 

 

  1. In het veld Reden, selecteer in de drop-down de reden voor de annulering en voeg alle relevantie informatie toe. Het systeem toont de reden voor annulering in het actielogboek van het beschikbaarheidsblok, evenals in de geëxporteerde versie van het rapport. 

 

 

  1. Klik op Annuleren om de annulering te bevestigen. De status van het blok verandert dan naar

 
 

Je kunt hier meer leren over hoe je een geannuleerd beschikbaarheidsblok kunt herstellen.

 
Was this article helpful?
10



Feedback